Actie: Al vanaf 399.- per maand. Deze maand nog 3 plekken beschikbaar.

« Terug naar de homepage

De grootste CRO-missers

Conversie optimalisatie is een cruciaal onderdeel van online marketing dat gericht is op het maximaliseren van het aantal bezoekers dat een gewenste actie op je website uitvoert. Dit kan variëren van het kopen van een product tot het inschrijven voor een nieuwsbrief. Het doel is om zoveel mogelijk bezoekers te converteren zonder dat je extra verkeer hoeft aan te trekken. Hier bespreken we de meest voorkomende fouten in conversie optimalisatie en hoe je deze kunt vermijden.

Wat is conversie optimalisatie?

Conversie optimalisatie is het proces van het verbeteren van je website om het aantal bezoekers dat een gewenste actie uitvoert te maximaliseren. Dit betekent dat je de gebruikerservaring optimaliseert, zodat bezoekers sneller en gemakkelijker overgaan tot de gewenste actie, zoals een aankoop of aanmelding.

Misser 1: Het negeren van mobiele gebruikers

Een van de grootste fouten in conversie optimalisatie is het negeren van mobiele gebruikers. Tegenwoordig is bijna 50% van alle webverkeer afkomstig van mobiele apparaten. Een website die niet is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten kan traag laden en moeilijk te navigeren zijn, wat direct resulteert in verloren conversies. Zorg ervoor dat je website responsive is, wat betekent dat het ontwerp zich automatisch aanpast aan het scherm van het apparaat, of het nu een mobiel, tablet of desktop is.

Misser 2: Een te ingewikkeld check-out proces

Een te ingewikkeld check-out proces kan een grote barrière vormen voor conversies. Een van de beste manieren om het check-out proces te vereenvoudigen is door het aantal benodigde invoervelden te minimaliseren. Vraag alleen om essentiële informatie zoals betalingsdetails en verzendinformatie. Bied ook opties zoals ‘guest checkout’ aan, zodat gebruikers zich niet verplicht voelen een account aan te maken. Daarnaast is het cruciaal om duidelijke voortgangsindicatoren te tonen, zodat klanten weten hoeveel stappen ze nog verwijderd zijn van de voltooiing van hun aankoop.

Misser 3: Te weinig gebruik maken van A/B-testen

A/B-testen, of split testing, is een essentiële techniek in conversie optimalisatie waarbij je twee versies van een pagina tegelijkertijd laat lopen om te zien welke beter presteert. Bijvoorbeeld, je kunt twee verschillende landingspagina’s testen met verschillende afbeeldingen en call-to-actions om te zien welke een hogere conversieratio heeft. Het is belangrijk om slechts één element per keer te veranderen, zodat je precies weet wat de verandering heeft veroorzaakt.

Bij ItClicked kunnen we dit hele proces voor je uit handen nemen. ItClicked helpt niet alleen bij het opzetten van deze tests, maar ook bij het analyseren van de resultaten. Dit betekent dat je je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: de resultaten en hoe je deze kunt gebruiken om je conversies te verbeteren.

Misser 4: Gebrek aan vertrouwenselementen

Een andere veelvoorkomende fout is het ontbreken van vertrouwenselementen op je website. Klanten moeten voelen dat ze een veilige en betrouwbare site bezoeken. Dit kun je doen door SSL-certificaten te implementeren, wat zorgt voor een beveiligde verbinding. Ook is het plaatsen van klantreviews en testimonials essentieel. Zorg ervoor dat deze makkelijk te vinden zijn. Daarnaast helpen keurmerken van derden, zoals het Thuiswinkel Waarborg, om vertrouwen te wekken.

Misser 5: Niet focussen op de gebruikerservaring

Gebruikerservaring begint met een intuïtieve navigatie. Zorg dat je menu duidelijk en simpel is, en dat je belangrijkste pagina’s makkelijk te bereiken zijn vanaf elke plek op de website. Snelle laadtijden zijn ook cruciaal; onderzoek toont aan dat pagina’s die langer dan een paar seconden duren om te laden, een significant hoger afhaakpercentage hebben. Een schoon, aantrekkelijk ontwerp kan bezoekers langer op je site houden en hen aanmoedigen tot actie over te gaan.

Het vermijden van veelvoorkomende fouten in conversie optimalisatie kan een significant verschil maken in je conversieratio’s en de algehele klanttevredenheid verbeteren. Door te focussen op mobiele optimalisatie, een eenvoudig check-out proces, effectieve A/B-testen, het implementeren van vertrouwenselementen en het verbeteren van de gebruikerservaring, kun je meer bezoekers converteren en je bedrijf laten groeien.

« Terug naar de homepage

AB-test laten opzetten
Visual Website Optimizer Alternatief
Google Optimize Alternatief
CRO As A Service
CRO bureau
AB testen online marketing bureau
Website verbeteren
CRO Strategie

Vanaf 549.- nu

399.-

per maand

Start met conversie optimalisatie

AB testing

Lanceer AB-testen en verbeter je website met datagedreven beslissingen.

Nu aanvragen
Effectieve website laten maken

A/B-Testen-As-A-Service

Ben je een marketeer die zoekt naar een alternatief voor Google Optimize? Of misschien een marketing manager die de expertise mist om websiteprestaties te optimaliseren? Ontdek onze in-house ontwikkelde AB-test tool en laat ons je volledig ontzorgen.

Waar tools zoals Visual Website Optimizer (VWO) en Optimizely stoppen, gaan wij verder. In plaats van jezelf te verliezen in implementatie en analyse, ontzorgen wij je volledig. Met onze in-house ontwikkelde AB-test tool begeleiden we je door elk stadium van het CRO-proces, van opzet tot diepgaande analyse. Ontdek onze benadering van conversieoptimalisatie.

Start met AB-testen
 • Full Service webbouwer

  Volledige ontzorging in AB-tests

 • Webdevelopment bureau

  In-house ontwikkelde AB-test Tool

 • Maatwerk website

  Maak datagedreven beslissingen

ERVARINGEN VAN ONZE KLANTEN

Jeroen van der Pot

"Wij hebben een toename gezien in het aantal conversies. Ook is het heel fijn om bepaalde zaken eerst te kunnen testen."

- Jeroen van der Pot

Saskia de Gom

"Ik ben erg te spreken over de samenwerking. We kunnen nu datagedreven onze website en propostie verbeteren."

- Saskia de Gom

Vanaf 549.- nu

399.-

per maand

Start met conversie optimalisatie

Vul nu formulier in en we gaan aan de slag met de volgende stappen:

 • Wij e-mailen je dan binnen 1 dag met een datumvoorstel voor een kennismaking met een videocall.

 • Tijdens deze kennismaking inventariseren we je wensen en ontmoet je de CRO-specialist.

Aanvraag
Je zit nog nergens aan vast. Na het verzenden van het formulier nemen we binnen 1 werkdag per e-mail contact met je op om een kennismaking in te plannen.

Dit wil je nog even weten

CRO-bureau
Conversie optimalisatie partner Arnhem
Conversie optimalisatie
AB testen
CRO
CRO samenwerking
Alternatief Google Optimize
0%