Actie: Al vanaf 399.- per maand. Deze maand nog 2 plekken beschikbaar.

« Terug naar de homepage

Conversieoptimalisatie op landingspagina’s: De sleutel tot succes

Conversieoptimalisatie is een cruciaal aspect van moderne marketingstrategieën. Door kleine, gerichte aanpassingen te maken, kun je het aantal bezoekers dat actie onderneemt op je landingspagina aanzienlijk verhogen. Hier bespreken we de belangrijkste elementen van conversieoptimalisatie en hoe je deze effectief kunt toepassen.

De impact van een sterke koptekst

De koptekst is het eerste wat bezoekers zien op je landingspagina. Het is essentieel dat deze direct hun aandacht trekt en hen motiveert om verder te lezen. Volgens Saleswizard is een overtuigende koptekst de sleutel tot het wekken van interesse. Gebruik krachtige woorden en zorg ervoor dat de koptekst duidelijk de waarde van je aanbod communiceert.

Optimaliseer je call-to-action

Een effectieve call-to-action (CTA) is duidelijk, opvallend en roept op tot actie. Gebruik contrasterende kleuren en actiegerichte taal om je CTA te laten opvallen. Vermijd vage formuleringen zoals “Klik hier” en kies voor directe, uitnodigende teksten zoals “Start nu” of “Download gratis”. Bij itClicked hebben we gemerkt dat deze aanpak leidt tot een hogere conversieratio.

Het belang van visuals en gebruiksvriendelijkheid

Goede kwaliteit afbeeldingen en video’s helpen je boodschap over te brengen en houden de aandacht van je bezoekers vast. Zorg ervoor dat visuals relevant zijn en niet afleiden van je CTA. Bovendien moet je landingspagina snel laden en eenvoudig te navigeren zijn. Een trage of ingewikkelde pagina kan bezoekers afschrikken, dus focus op een optimale gebruikerservaring.

 Sociale bewijskracht en consistentie

Sociale bewijskracht, zoals klantbeoordelingen en case studies, verhoogt het vertrouwen van je bezoekers. Testimonials en succesverhalen kunnen een enorme impact hebben op de overtuigingskracht van je landingspagina. Zorg daarnaast voor consistentie in je branding; alles van kleuren en lettertypen tot de toon van je teksten moet in lijn zijn met je merkidentiteit.

Conclusie

Door te focussen op deze cruciale elementen – een sterke koptekst, een opvallende call-to-action, relevante visuals, gebruiksvriendelijkheid en sociale bewijskracht – kun je de effectiviteit van je landingspagina’s aanzienlijk verbeteren. Vergeet niet om continu te testen en optimaliseren. A/B-testen en analytische tools zoals Google Analytics kunnen je helpen bij het maken van datagedreven beslissingen.

Wil je meer weten over hoe je conversies kunt verhogen? Luister dan naar onze podcast “Clicks & Tricks” voor uitgebreide discussies en praktische tips. Voor professionele hulp bij het optimaliseren van je website, kun je altijd terecht bij https://itclicked.nl. Onze volledig beheerde A/B-testservice helpt je bij het maken van datagedreven beslissingen om je conversies te verhogen. Start vandaag nog en ontdek de kracht van optimale landingspagina’s!

« Terug naar de homepage

AB-test laten opzetten
Visual Website Optimizer Alternatief
Google Optimize Alternatief
CRO As A Service
CRO bureau
AB testen online marketing bureau
Website verbeteren
CRO Strategie

Vanaf 549.- nu

399.-

per maand

Start met conversie optimalisatie

AB testing

Lanceer AB-testen en verbeter je website met datagedreven beslissingen.

Nu aanvragen
Effectieve website laten maken

A/B-Testen-As-A-Service

Ben je een marketeer die zoekt naar een alternatief voor Google Optimize? Of misschien een marketing manager die de expertise mist om websiteprestaties te optimaliseren? Ontdek onze in-house ontwikkelde AB-test tool en laat ons je volledig ontzorgen.

Waar tools zoals Visual Website Optimizer (VWO) en Optimizely stoppen, gaan wij verder. In plaats van jezelf te verliezen in implementatie en analyse, ontzorgen wij je volledig. Met onze in-house ontwikkelde AB-test tool begeleiden we je door elk stadium van het CRO-proces, van opzet tot diepgaande analyse. Ontdek onze benadering van conversieoptimalisatie.

Start met AB-testen
 • Full Service webbouwer

  Volledige ontzorging in AB-tests

 • Webdevelopment bureau

  In-house ontwikkelde AB-test Tool

 • Maatwerk website

  Maak datagedreven beslissingen

ERVARINGEN VAN ONZE KLANTEN

Jeroen van der Pot

"Wij hebben een toename gezien in het aantal conversies. Ook is het heel fijn om bepaalde zaken eerst te kunnen testen."

- Jeroen van der Pot

Saskia de Gom

"Ik ben erg te spreken over de samenwerking. We kunnen nu datagedreven onze website en propostie verbeteren."

- Saskia de Gom

Vanaf 549.- nu

399.-

per maand

Start met conversie optimalisatie

Vul nu formulier in en we gaan aan de slag met de volgende stappen:

 • Wij e-mailen je dan binnen 1 dag met een datumvoorstel voor een kennismaking met een videocall.

 • Tijdens deze kennismaking inventariseren we je wensen en ontmoet je de CRO-specialist.

Aanvraag
Je zit nog nergens aan vast. Na het verzenden van het formulier nemen we binnen 1 werkdag per e-mail contact met je op om een kennismaking in te plannen.

Dit wil je nog even weten

CRO-bureau
Conversie optimalisatie partner Arnhem
Conversie optimalisatie
AB testen
CRO
CRO samenwerking
Alternatief Google Optimize
0%