Actie: Al vanaf 399.- per maand. Deze maand nog 2 plekken beschikbaar.

« Terug naar de homepage

Neuromarketing: Het koppelen van emotie aan succesvolle marketingcampagnes

Neuromarketing is een innovatief veld dat neurowetenschap combineert met marketing om inzicht te krijgen in het consumentengedrag. Het biedt diepgaande inzichten door te analyseren hoe de hersenen reageren op marketingboodschappen. Hier gaan we dieper in op wat neuromarketing precies is, de voordelen, technieken, en toepassingen in verschillende industrieën.

Wat is neuromarketing?

Neuromarketing maakt gebruik van technieken zoals EEG (elektro-encefalografie) en fMRI (functionele MRI) om de hersenactiviteit te meten in reactie op marketingprikkels. Door deze wetenschappelijke benadering kunnen marketeers inzicht krijgen in de emotionele en psychologische reacties van consumenten op verschillende marketingstrategieën. Dit gaat verder dan traditionele methoden zoals enquêtes en focusgroepen, die beïnvloed kunnen worden door sociale wenselijkheid en het onvermogen van mensen om hun eigen voorkeuren precies uit te leggen.

Voordelen van neuromarketing

Het grootste voordeel van neuromarketing is dat het een ongefilterd beeld geeft van de werkelijke reacties van consumenten. Traditionele methoden kunnen onbetrouwbaar zijn omdat mensen zich vaak anders voordoen of hun voorkeuren niet nauwkeurig kunnen verwoorden. Neuromarketing omzeilt dit door direct in de hersenen te kijken, wat leidt tot meer betrouwbare en bruikbare inzichten. Uit onderzoek van Nielsen blijkt dat advertenties die neuromarketingtechnieken gebruiken, tot wel 23% effectiever zijn in het verhogen van de verkoop dan traditionele advertenties.

Neuromarketing technieken

– EEG en fMRI: Deze technieken meten de hersenactiviteit en geven inzicht in de emotionele reacties op marketingboodschappen.

– Eye-tracking: Volgt waar en hoe lang mensen naar verschillende delen van een advertentie of website kijken. Dit helpt marketeers te begrijpen welke elementen de meeste aandacht trekken en welke genegeerd worden.

– Galvanische huidreactie: Meet de elektrische geleiding van de huid, die verandert bij emotionele opwinding. Dit helpt te begrijpen welke delen van een marketingboodschap emotioneel stimulerend zijn.

 Toepassingen van neuromarketing

Neuromarketing wordt in diverse sectoren toegepast om de effectiviteit van marketingcampagnes te vergroten.

1. **Retail**: Neuromarketing wordt gebruikt om de winkelervaring te optimaliseren door hersenreacties op winkelindelingen, muziek en geuren te meten. Dit leidt tot het creëren van stimulerende winkelomgevingen die consumenten langer in de winkel houden.

2. **Entertainment**: In de entertainmentindustrie helpt neuromarketing om te begrijpen hoe het publiek reageert op films, tv-shows en trailers. Dit helpt producenten om de inhoud te finetunen en te zorgen dat het publiek betrokken blijft.

3. **Voedsel en dranken**: Bedrijven zoals Campbell’s Soup gebruiken neuromarketing om de emotionele reacties op verpakkingen te meten. Dit leidt tot herontwerpen die positiever worden ontvangen door consumenten en de verkoop verhogen.

4. **Technologie en innovatie**: IKEA gebruikt VR en neuromarketing om klanten hun toekomstige keuken of woonkamer te laten ervaren. Door hersenreacties te meten tijdens deze virtuele rondleidingen, krijgt IKEA inzicht in welke elementen van het ontwerp de meeste positieve reacties oproepen.

De toekomst van neuromarketing

De toekomst van neuromarketing ziet er veelbelovend uit met de verwachte verbeteringen in draagbare neuromarketingapparatuur, zoals EEG-hoofdbanden die buiten laboratoria kunnen worden gebruikt. Ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie en machine learning zullen helpen om complexe neurale data beter te analyseren en interpreteren. Bovendien biedt virtual reality (VR) mogelijkheden om diepere inzichten te krijgen door consumenten in verschillende virtuele omgevingen te testen.

Neuromarketing biedt een krachtige, ethisch verantwoorde manier om marketingstrategieën te verfijnen en te optimaliseren. Begin klein, werk samen met experts en combineer neuromarketinginzichten met bestaande data voor maximale impact.

Wil je meer leren over hoe neuromarketing jouw marketingstrategie kan versterken? Bezoek ItClicked en ontdek hoe wij je kunnen helpen met het optimaliseren van jouw A/B-testen en marketingcampagnes.

Beluister ook onze podcast “Clicks & Tricks” voor meer inzichten en tips over digitale marketing en innovatieve strategieën.

« Terug naar de homepage

AB-test laten opzetten
Visual Website Optimizer Alternatief
Google Optimize Alternatief
CRO As A Service
CRO bureau
AB testen online marketing bureau
Website verbeteren
CRO Strategie

Vanaf 549.- nu

399.-

per maand

Start met conversie optimalisatie

AB testing

Lanceer AB-testen en verbeter je website met datagedreven beslissingen.

Nu aanvragen
Effectieve website laten maken

A/B-Testen-As-A-Service

Ben je een marketeer die zoekt naar een alternatief voor Google Optimize? Of misschien een marketing manager die de expertise mist om websiteprestaties te optimaliseren? Ontdek onze in-house ontwikkelde AB-test tool en laat ons je volledig ontzorgen.

Waar tools zoals Visual Website Optimizer (VWO) en Optimizely stoppen, gaan wij verder. In plaats van jezelf te verliezen in implementatie en analyse, ontzorgen wij je volledig. Met onze in-house ontwikkelde AB-test tool begeleiden we je door elk stadium van het CRO-proces, van opzet tot diepgaande analyse. Ontdek onze benadering van conversieoptimalisatie.

Start met AB-testen
 • Full Service webbouwer

  Volledige ontzorging in AB-tests

 • Webdevelopment bureau

  In-house ontwikkelde AB-test Tool

 • Maatwerk website

  Maak datagedreven beslissingen

ERVARINGEN VAN ONZE KLANTEN

Jeroen van der Pot

"Wij hebben een toename gezien in het aantal conversies. Ook is het heel fijn om bepaalde zaken eerst te kunnen testen."

- Jeroen van der Pot

Saskia de Gom

"Ik ben erg te spreken over de samenwerking. We kunnen nu datagedreven onze website en propostie verbeteren."

- Saskia de Gom

Vanaf 549.- nu

399.-

per maand

Start met conversie optimalisatie

Vul nu formulier in en we gaan aan de slag met de volgende stappen:

 • Wij e-mailen je dan binnen 1 dag met een datumvoorstel voor een kennismaking met een videocall.

 • Tijdens deze kennismaking inventariseren we je wensen en ontmoet je de CRO-specialist.

Aanvraag
Je zit nog nergens aan vast. Na het verzenden van het formulier nemen we binnen 1 werkdag per e-mail contact met je op om een kennismaking in te plannen.

Dit wil je nog even weten

CRO-bureau
Conversie optimalisatie partner Arnhem
Conversie optimalisatie
AB testen
CRO
CRO samenwerking
Alternatief Google Optimize
0%