Actie: Al vanaf 399.- per maand. Deze maand nog 3 plekken beschikbaar.

« Terug naar de homepage

Voice search en SEO: Voorbereiden op de toekomst van zoeken

Wat is Voice Search en waarom is het belangrijk?

Voice search is het uitvoeren van zoekopdrachten op internet via gesproken commando’s in plaats van traditionele tekstuele zoekopdrachten. Spraakgestuurde assistenten zoals Siri, Google Assistant en Alexa maken dit mogelijk. Tegenwoordig gebruikt bijna de helft van de volwassenen dagelijks voice search. Deze technologie biedt snelheid en gemak, waardoor gebruikers snel en handsfree informatie kunnen opvragen. Dit is vooral handig tijdens activiteiten zoals autorijden, koken of andere situaties waarin je je handen vol hebt.

De rol van lokale Voice Search

Een belangrijke trend binnen voice search is het toenemende gebruik voor lokale zoekopdrachten. Mensen vragen vaak naar de “beste pizzeria in de buurt” of “apotheek die nu open is”. Voor bedrijven betekent dit dat lokale SEO belangrijker is dan ooit. Het is cruciaal om lokale bedrijfsvermeldingen up-to-date te houden en relevante, lokaal gerichte content te bieden. Dit zorgt ervoor dat je bedrijf zichtbaar is wanneer mensen in jouw omgeving zoeken.

Optimaliseren voor Voice Search

Er zijn een paar essentiële strategieën om je content te optimaliseren voor voice search:

 1. Gebruik Long-Tail Zoekwoorden: Mensen gebruiken vaak langere, natuurlijkere zinnen bij voice search. Het is belangrijk om content te creëren die hierop inspeelt.
 2. Optimaliseer voor Lokale Zoekopdrachten: Zorg dat je website is geoptimaliseerd met lokale zoekwoorden en dat je Google My Business-profiel up-to-date is.
 3. Gebruik Natuurlijke Gesprekstaal: Omdat voice search meer natuurlijke taal gebruikt, moet de content op je website deze toon aannemen. Schrijf content alsof je een gesprek voert met volledige zinnen en een natuurlijke flow.

Toekomstige trends in Voice Search

De toekomst van voice search ziet er veelbelovend uit. Enkele voorspellingen zijn:

 • Verdere Integratie met Technologieën: Voice search zal verder geïntegreerd worden met andere technologieën zoals smart home devices en auto’s.
 • Verbeterde Spraakherkenning: De nauwkeurigheid van spraakherkenning zal blijven verbeteren, wat leidt tot meer adoptie.
 • Grotere Rol in E-commerce: Mensen zullen steeds vaker producten kopen via gesproken commando’s.

Conclusie

Voice search is niet zomaar een trend, maar een fundamentele verschuiving in hoe mensen informatie zoeken en consumeren. Bedrijven die zich voorbereiden en hun SEO-strategieën aanpassen, zullen zeker profiteren van deze veranderingen. Optimaliseer je content voor natuurlijke taal, gebruik long-tail zoekwoorden, en zorg ervoor dat je lokale bedrijfsinformatie up-to-date is.

Wil je meer weten over hoe je jouw website kunt optimaliseren voor de nieuwste trends in SEO? Bezoek itclicked.nl voor meer informatie en blijf voorop lopen in de digitale marketingwereld.

« Terug naar de homepage

AB-test laten opzetten
Visual Website Optimizer Alternatief
Google Optimize Alternatief
CRO As A Service
CRO bureau
AB testen online marketing bureau
Website verbeteren
CRO Strategie

Vanaf 549.- nu

399.-

per maand

Start met conversie optimalisatie

AB testing

Lanceer AB-testen en verbeter je website met datagedreven beslissingen.

Nu aanvragen
Effectieve website laten maken

A/B-Testen-As-A-Service

Ben je een marketeer die zoekt naar een alternatief voor Google Optimize? Of misschien een marketing manager die de expertise mist om websiteprestaties te optimaliseren? Ontdek onze in-house ontwikkelde AB-test tool en laat ons je volledig ontzorgen.

Waar tools zoals Visual Website Optimizer (VWO) en Optimizely stoppen, gaan wij verder. In plaats van jezelf te verliezen in implementatie en analyse, ontzorgen wij je volledig. Met onze in-house ontwikkelde AB-test tool begeleiden we je door elk stadium van het CRO-proces, van opzet tot diepgaande analyse. Ontdek onze benadering van conversieoptimalisatie.

Start met AB-testen
 • Full Service webbouwer

  Volledige ontzorging in AB-tests

 • Webdevelopment bureau

  In-house ontwikkelde AB-test Tool

 • Maatwerk website

  Maak datagedreven beslissingen

ERVARINGEN VAN ONZE KLANTEN

Jeroen van der Pot

"Wij hebben een toename gezien in het aantal conversies. Ook is het heel fijn om bepaalde zaken eerst te kunnen testen."

- Jeroen van der Pot

Saskia de Gom

"Ik ben erg te spreken over de samenwerking. We kunnen nu datagedreven onze website en propostie verbeteren."

- Saskia de Gom

Vanaf 549.- nu

399.-

per maand

Start met conversie optimalisatie

Vul nu formulier in en we gaan aan de slag met de volgende stappen:

 • Wij e-mailen je dan binnen 1 dag met een datumvoorstel voor een kennismaking met een videocall.

 • Tijdens deze kennismaking inventariseren we je wensen en ontmoet je de CRO-specialist.

Aanvraag
Je zit nog nergens aan vast. Na het verzenden van het formulier nemen we binnen 1 werkdag per e-mail contact met je op om een kennismaking in te plannen.

Dit wil je nog even weten

CRO-bureau
Conversie optimalisatie partner Arnhem
Conversie optimalisatie
AB testen
CRO
CRO samenwerking
Alternatief Google Optimize
0%